Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár weblapja

Katalógus    

A regisztrált olvasóinknak biztosított szolgáltatások igénybe vételéhez be kell lépni a rendszerbe. Belépési azonosító az olvasójegyen lévő vonalkód alatti nyolcjegyű szám. (A nulla karaktereket is be kell gépelni!) Jelszó: a születési dátum ééééhhnn formátumban (pl.: 19811006).
Az Olvasói állapot modulban részletes tájékoztatást kaphatnak a kölcsönzéseikről és az igénybe vett online szolgáltatásokról.

WEB-es hosszabbítás
Az „Olvasói állapotba" történő bejelentkezés után az olvasó módosíthatja, kiegészítheti a regisztrált személyes adatait. Megadhatja, ill. módosíthatja telefonszámait, e-mail-címét és belépési jelszavát.
Önállóan meghosszabbíthatja a még le nem járt határidejű kölcsönzéseit. Csak a kölcsönzési határidő lejártának napjáig tud tehát itt hosszabbítani, és csak azon dokumentumok határidejét, amelyek legfeljebb két alkalommal voltak hosszabbítva és amelyekre nincs előjegyzés. A következő kölcsönzési határidő dátuma  a hosszabbítás napjától, és nem a határidő lejártától számítódik. Ha az egeret a hosszabbítás ikonra húzza, még a hosszabbítás előtt megtekintheti a következő határidőt.

 

WEB-es előjegyzés
Amennyiben a keresett könyv jelenleg kölcsönzés alatt áll a bejelentkezett olvasóknak lehetőségük van arra előjegyzés tenni.
Ha a könyvet visszahozzák  néhány napon belül postai úton értesítjük arról, hogy a nyitvatartási időben a dokumentum már átvehető.

Az előjegyzett könyvet 14 napig tartjuk fent az Ön számára. Egyszerre előjegyezhető könyvek száma maximum 10 darab lehet. Előjegyzett könyvek listáját az olvasói állapotnál lehet megtekinteni.

 

Foglalás

A könyvtárban aktuálisan bent lévő dokumentumokra kölcsönzési igényt lehet bejelenteni telefonon vagy az "Olvasói állapot" modulon keresztül.

Egyszerre legfeljebb 3 dokumentumot lehet lefoglalni.  A foglalás bejelölése után általában 24 órán belül visszajelzést küldünk a teljesítésről ezt követően lehet a dokumentumért személyesen eljönni. Kérjük figyeljék, hogy melyik kölcsönzőhely állományába tartozó dokumentumot tetették félre, mert azt csak az adott szolgáltató helyen (központi könyvtárban,  fiókkönyvtárban) vehetik át. Esetenként a raktárban tárolt dokumentumok beérkezéséig több nap is eltelhet. Mindenről részletes tájékoztatást kapnak az Olvasói állapot modulon keresztül.  A dokumentumot az olvasó részére 7 napig tesszük félre, ezt követően a félretételt minden további értesítés nélkül töröljük.

E-mail alapú értesítések
Azok az olvasók akik megadják az e-mail címüket elkerülhetik a postai felszólítást, és a kölcsönzési határidő lejárta előtt 3 nappal értesülhetnek a közelgő határidőről, amit egy alkalommal akár az interneten keresztül is meghosszabbíthatnak. E-mail cím megadására és az igény bejelentésére vagy visszavonására a webes katalógus olvasói állapotánál van lehetőség.  Fel lehet iratkozni a hetente megjelenő Újdonságok és az alkalmi megjelenésű Könyvtári Hírek hírlevélre is. Az igény személyesen a könyvtárban is bejelenthető.

 

Regisztráció (online beiratkozás)

Aki még nem tagja a könyvtárnak az online a regisztrációs felületen kezdeményezheti a könyvtárba való beiratkozását. Adatok rögzítését követően az  igazoló dokumentumokkal (személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány vagy útlevél) fáradjon be a könyvtárba, ahol adategyeztetés és a tagsági díj befizetése után kapja meg az érvényes olvasójegyét. A kedvezményre való jogosultságot személyesen lehet igazolnia. Az online regisztráció után azonnal igénybe vehetők egyes könyvtári szolgáltatások (foglalás, chat).

 

CHAT (beszélgetés) a könyvtárossal

Kiegészítő modullal a webes felületen bejelentkezett olvasó és a Windows kliensben dolgozó könyvtáros közti chat (beszélgetés) is lehetséges. Az olvasó a szolgálatban lévő könyvtárosok közül kiválaszthatja, hogy kérdéseivel kihez szeretne fordulni.

A könyvtáros az olvasó kérdései alapján  találati halmazt készít vagy  egyetlen rekordot is átküldhet. Az olvasó a számára szükséges dokumentumokat félreteheti vagy előjegyezheti.

 

Autolink

A szolgáltatással az elektronikus katalógusban való keresés eredményéhez a dokumentumok bibliográfiai adatain kívül a borító képe, fülszövege vagy akár a könyv digitalizált szövege (e-book) is elérhetővé válik. Ezeket az adatokat egy háttérben futó alkalmazás gyűjti össze az interneten.

 

Segítség, észrevétel: ertesites@ mail.dkvk.hu

 

Dokumentumok
 
Keresés    
Dokumentumtípus:
Keresés hatásköre:
Böngészés

Figyelem!
Az 1. Sz. Fiókkönyvtár 2017. január 22-ig felújítás és leltározás miatt zárvatart. Kérjük, hogy  az állományába tartozó könyvekre foglalást, előjegyzést a jövő év elejéig ne tegyenek!

Biográfia  
Keresés
Név:
Böngészés
Név:

HunMarc letöltés

TextLib WWW – InfoKer Szövetkezet